flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у вчиненні крадіжки

17 вересня 2020, 08:52

 

14 вересня 2020 року слідчим суддею Чорнобаївського районного суду Черкаської області розглянуто клопотання слідчого Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського ВП ГУНП про обрання запобіжних заходів стосовно 35-річного чоловіка та двох жінок 74 і 49 років, які підозрюються у вчиненні крадіжки (ч. 3 ст.185 Кримінального кодексу України).

Чоловік та дві співучасниці підозрюють у тому, що вони 11 вересня 2020 року за попередньою змовою, шляхом заздалегідь погодженого плану та розподілу ролей здійснили викрадення грошових коштів у 85-річної жінки, жительки с. Лящівки Чорнобаївського району Черкаської області.

Заслухавши пояснення сторін, слідчий суддя на підставі наданих матеріалів, оцінивши в сукупності всі обставини, дійшов висновку, що надані стороною обвинувачення докази, зокрема дані протоколів огляду місця події, обшуку автомобіля, допиту потерпілої, затримання, впізнання, а також дані протоколів допиту свідків підтверджують причетність підозрюваних до вчинення зазначеного злочину.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчим суддею обрано підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Наразі тривають слідчі дії.

Важливо: ч. 1 ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

 

Довідково: ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

 

Прес-служба суду