flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у шахрайстві

15 червня 2020, 16:04

12 червня 2020 року слідчим суддею Чорнобаївського районного суду Черкаської області розглянуто клопотання слідчого Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського ВП ГУНП про обрання запобіжного заходу стосовно 35-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні шахрайства (ч. 3 ст.190 Кримінального кодексу України).

Чоловіка підозрюють у тому, що він шахрайським шляхом виманив у жінки похилого віку, жительки Чорнобаю, грошові кошти у сумі 124887 грн., які потерпіла перерахувала на карткові рахунки підозрюваного.

Заслухавши пояснення сторін, слідчий суддя на підставі наданих матеріалів, оцінивши в сукупності всі обставини, дійшов висновку, що надані стороною обвинувачення докази не доводять обставин, які свідчать про недостатність застосування більш м'яких запобіжних заходів для запобігання ризиків, зазначених у клопотанні.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчим суддею обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час строком на 2 місяці за місцем його проживання.

Наразі тривають слідчі дії.

Важливо: ч. 1 ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної силию.слідчого

Довідково: ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу Українишахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, -

карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

 

 

Прес-служба суду