flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

26, 27 квітня 2017 р. в черговий раз у Чорнобаїському районному суді Черкаської області відбувся День відкритих дверей на тему: «Відкритість суду – крок назустріч громадськості».

26 травня 2017, 13:03

 26, 27 квітня 2017 р. в черговий раз у Чорнобаїському районному суді Черкаської області відбувся День відкритих дверей на тему: «Відкритість суду – крок назустріч громадськості». До суду завітали студенти - правознавці ІІ та ІІІ курсів Черкаського інституту ДВНЗ «Університет банківської справи» та студенти III та IV курсів Черкаського факультету Національного університету «Одеська юридична академія».

Ознайомлення з роботою суду розпочалося із відділу прийому та реєстрації, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, та порядок реєстрації справ різних категорій. Головний спеціаліст наглядно продемонстрував студентам роботу комп’ютерної програми «Д-3». Окрема увага була приділена практиці використання відеоконференцій у судових засіданнях, порядку надсилання судом учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень та процесуальних документів в електронному вигляді.

Під час заходу студенти мали змогу побачити на практиці як працює відділ прийому та реєстрації, ознайомилися з роботою виконавчого, інформаційно - розпорядчого відділів, роботою секретаря судового засідання та архіваріуса. Побували в залах судових засідань, бібліотеці, архіві та кабінетах суддів.

В. о. голови суду, прес - секретар, заступник керівника апарату, керівники відділів та інші працівники суду розповіли про особливості та специфіку роботи суду, ознайомили студентів із запровадженими інноваціями в даній сфері. Та головне – дали змогу зрозуміти, що робота судді надзвичайно складна, багатогранна і відповідальна, оскільки високий рівень судової діяльності, винесення компетентного і справедливого рішення є однією з найважливіших гарантій надійного забезпечення прав і законних інтересів громадян.

День відкритих дверей приніс користь і задоволення як студентам, так і працівникам суду.