flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу! Зміни в процесі авторизації в підсистемі ВКЗ

29 вересня 2022, 10:35

До уваги учасників судового процесу!

Зміни в процесі авторизації в підсистемі ВКЗ

 

Звертаємо увагу учасників судового процесу, що із 01 жовтня 2022 року доступ користувачів до сервісу відеоконференцзв’язку ЄСІТС (далі-ВКЗ) буде можливий тільки через Електронний кабінет Електронного суду (далі – ЕС).

Для входу в ЕС необхідно авторизуватись в ЕС за допомогою свого кваліфікованого електронного підпису. Перевірити, щоб в профілі користувача ЕС було зазначено ту саму адресу електронної пошти, що і на сайті ВКЗ, в іншому випадку - змінити зазначену електронну адресу в ЕП. Перехід до ВКЗ виконується за допомогою окремого пункту меню в ЕС – «Відеозв’язок». Після натискання зазначеного пункту користувач переходить на сайт ВКЗ авторизованим в обліковому записі.

Додатково нагадуємо, що чинним процесуальним законодавством України   (ч. 6 ст. 14 ЦПК України, ч. 6 ст. 6 ГПК України, ч. 6 ст. 18 КАС України) встановлено перелік суб’єктів, для яких встановлено обов’язок зареєструвати офіційні електронні адреси в ЄСІТС для пришвидшення та спрощення комунікації між судом та учасниками судових процесів, до яких віднесено адвокатів, нотаріусів, приватних виконавців, арбітражних керуючих, судових експертів, органи державної влади, органи місцевого самоврядування, юридичних осіб державного та комунального секторів економіки.

 

 

Прес-служба суду