flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Чорнобаївському районному суді відбулися спільні тактико – спеціальні навчання з реагування на різноманітні надзвичайні ситуації у суді

09 лютого 2021, 10:31

5 лютого 2021 року у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області пройшли спільні тактико-спеціальні навчання співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області, поліцейських Головного управління Національної поліції в Черкаській області та фахівців Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

Практичне відпрацювання дій всіх учасників навчань пройшло на території та в приміщенні судової установи із суворим дотриманням протиепідемічних заходів.

Тактико-спеціальні навчання розпочалися з інструктажу, який провели заступник начальника відділу організації охорони та підтримання громадського порядку Територіального управління підполковник Служби судової охорони Вадим Кутовий та командир 1 підрозділу охорони Територіального управління старший лейтенант Служби судової охорони Богдан Гайван. Вони наголосили, що першочерговими завданнями Служби є створення безпечних умов для суддів, членів їх сімей, працівників апарату суду та учасників судових процесів.

У ході навчань на практиці були відпрацьовані різноманітні ситуаційні завдання щодо припинення групових порушень громадського порядку в суді та на прилеглій території, супроводу судді безпосередньо в приміщені судової установи під час розгляду резонансних засідань, отримання повідомлення про замінування та захоплення заручника в будівлі суду.

Також всі учасники навчань, виходячи з принципу прихованих дій, пропрацювали тактику з попередження агресивних дій з боку учасників судового процесу шляхом проведення ефективної комунікації з ними та удосконалили порядок взаємодії в разі виникнення інших нештатних ситуацій.